Travel

Experiențe noi

Timp de 4 zile am fost plecată la Bistrița, inclusiv weekend-ul care a trecut. Am plecat cu o oarecare teamă de necunoscut, pentru că nu cunoșteam orașul, nu știam exact unde va trebui să merg și ce voi face mai exact. Tot ce știam este că merg la Bistrița pentru a face un curs de Step-by-Step (un modul) și cam atât. Inițial, credeam că nu cunosc pe nimeni de acolo, aflând ulterior că am două colege care au venit și ele la cursul respectiv.

A fost o experiență atât de frumoasă! Chiar mi-a prins bine acest curs, am învățat multe lucruri interesante, pe care abia aștept să le pun în practică din toamnă. Deși am lucrat în weekend, am lucrat frumos, iar bagajul meu de cunoștințe s-a îmbunătățit major, cu diverse informații sau idei de activități foarte distractive, scopul final fiind unul educativ.

Am întâlnit multe persoane noi, iar cu unele dintre ele am colaborat la activitățile din cadrul cursului. Am învățat lucruri foarte utile din experiența altora, iar acest lucru m-a ajutat foarte mult să descopăr diverse soluții la probleme, care pot să apară de-a lungul timpului, fie aflându-mă în ipostaza de dascăl, fie în ipostaza de viitor părinte, peste câțiva ani.

Am și muncit în acest weekend, însă trebuie să recunosc că m-am și distrat. Am luat Bistrița la pas și am descoperit un oraș foarte frumos, liniștit și surprinzător de simplu, în ideea în care nu prea ai cum să te pierzi în oraș. Există atât de multe săgeți care-ți indică drumul către o anumită destinație, încât e o plăcere să te plimbi prin oraș, ca turist.

Cel mai mult mi-a plăcut Parcul Municipal Bistrița. Este un parc foarte frumos, liniștit, înconjurat de natură, un loc perfect pentru o plimbare sau pentru a sta pur și simplu pe o băncuță.

Sâmbătă, am vizitat puțin centrul Bistriței. Un domn văzând că fac fotografii la Biserica Evanghelică, m-a întrebat dacă doresc să urc sus în turn. Era ora 17:57. Eu am spus că da, bineînțeles. Biserica deja era închisă, deoarece la ora 18:00 este ora închiderii. Între timp, domnul m-a întrebat de unde vin, i-am răspuns… și mi-a spus să cobor din turn, după ce bat clopotele. M-am urcat în lift și am pornit către turn. Doamne, ce minunăție mi-a fost dat să văd în fața ochilor, încât am rămas fără cuvinte. O să las fotografii mai jos, ca să vedeți și voi cum se vede Bistrița de sus. Deși timpul s-a scurs repede, trei minute mi-au fost suficiente pentru a mă bucura de acest frumos oraș, văzut de sus.

După aceste 4 zile pline, m-am bucurat și de relaxare. Am plecat la Oradea pentru două zile, timpul fiind suficient pentru a-mi încărca bateriile.

Vă las câteva fotografii și din Oradea.

Cu drag,

Alexandra

14 gânduri despre „Experiențe noi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.