Lifestyle

Cum să fii o persoană organizată

Mă consider o persoană organizată. De mică am fost atrasă de jurnale, agende și tot felul de metode prin care îmi puteam organiza timpul cât mai bine. Pe lângă această atracție pe care am avut-o din totdeauna pentru agende/caiete/jurnale, mi-a plăcut și îmi place mult să scriu de mână. Am fost mereu atrasă de caligrafie. Încă sunt fascinată când urmăresc diverse clipuri, în care se fac demonstrații de scris.

De câțiva ani, am ales să îmi cumpăr diverse agende datate, unde îmi scriu tot ce am de făcut în ziua respectivă și îmi stabilesc anumite obiective. Trebuie să recunosc că am o adevărată colecție de agende.

Ultima agendă m-a surprins total. Pe lângă clasica agendă, pe care o știm cu toții, această agendă are și parte de relaxare, dar și informații utile, care te ajută în dezvoltarea personală. Ador modul în care a fost gândită și consider că este agenda perfectă.

Partea interesantă a acestei agende de zi cu zi este faptul că mi-a oferit niște informații interesante. Ceea ce m-a ajutat pe mine foarte mult, a fost rubrica care a avut punct central stresul, mai exact „Stress Management”.

Fiind o persoană perfecționistă, am tendința de a mă stresa pentru fiecare lucrușor. Informațiile din agendă mi-au fost de folos și m-au făcut să-mi dau seama de anumite lucruri. Până la urmă, dacă fiecare activitate pe care o ai, o faci organizat, nu trebuie să existe stres, pentru că totul are o rezolvare.

Sfaturi pentru a fi o persoană organizată:

 • încearcă să-ți setezi mereu niște obiective; acest lucru ar fi indicat să se întâmple zilnic, astfel îți vei prioritiza lucrurile pe care le ai de făcut (ai putea să-ți faci o planificare a zilei, fie cu o seară înainte, fie dimineața);
 • o agendă este esențială pentru a fi o persoană organizată, punctuală, atentă la detalii – agende și jurnale foarte simpatice găsiți la LadyCozac;
 • organizează-ți spațiul de lucru, lăsând la îndemână doar lucrurile importante;
 • poți începe schimbarea prin lucruri mici, de exemplu: fă-ți din timp lista de cumpărături (astfel, vei evita să mergi de mai multe ori la magazin, pentru a cumpăra tot câte un produs de care ai nevoie);
 • organizează-ți casa/apartamentul, având grijă de lucrurile tale și punându-le la locul lor, nu unde este spațiu liber.

Te consideri o persoană organizată? Cum te organizezi, astfel încât să poți duce la capăt toate activitățile pe care le ai de făcut de-a lungul zilei?

Cu drag,

Alexandra

27 de gânduri despre „Cum să fii o persoană organizată”

 1. Ooo, ce bine ma simt cand aud ca nu sunt singura organizata si care apeleaza la agenda(e) 🙂
  Am multe agende, care mai de care mai…” inteligente”, dar ca cea pe care o ai tu, nu. Prin urmare, va trebui sa iau masuri 🙂
  Multumesc!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.